Matematik

ligning 3

12. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)
hej ¨¨

har lavet en ligning

men det passer ik i min facit liste

den rigtig resultat skal være -2/4

håber i vil se på min fejl

2x-7=6x-9

2x-7 + 9=6x-9+9

2x-7+9+2x=6x+2x (der skal rigtig være 4x men hvordan når 2x har en minus så skal man jo fjerne den til plus)

-7+9=6x+2x og hvordan skal -7 være 2

2=8x


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2007 af holretz (Slettet)

Se her:

2x - 7 = 6x - 9

<=>

2x - 7 + 9 = 6x - 9 + 9

<=> 2x + 2 = 6x

<=> 2x - 2x + 2 = 6x - 2x

<=> 2 = 4x

<=> 2/4 = x

<=> 1/2 = x

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2007 af Sherwood (Slettet)

Er du sikker på at du har skrevet den rigtige ligning?

2x-7=6x-9

9-7=6x-2x

2=4x

2/4=x

Altså bliver facit med en forkortelse af brøken,

1/2

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2007 af -Zeta- (Slettet)

jeg kan ikke lige tyde dine udregninger, men:

2x - 7 = 6x - 9

(2x) trækkes fra på begge sider:

2x - 2x - 7 = 6x - 2x - 9

Du får derved:

-7 = 4x - 9

Læg +9 på begge sider:

-7 + 9 = 4x - 9 + 9

Ligger du leddene sammen fås:

2 = 4x

Som er det samme som:

4x = 2

Divider igennem med 4:

4x/4 = 2/4

x = 1/2

..der er noget galt med din facitliste.

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2007 af -Zeta- (Slettet)

#3.
Der var jeg lidt langsom. Sorry!

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2007 af holretz (Slettet)

Det vigtigste hjælp 19, er at du er systematisk når du løser ligninger. Hvis du ikke er sikker i det, så skal du lave mellemregningerne som det også anbefales her...og sørge for at rydde op i ligningen hver gang du har lavet en mellemregning. Ellers bliver du forvirret over at der står for meget imellem hinanden.

Svar #6
12. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)

ja jeg ved det men min problem er altid ved ikke præcis hvor jeg skal lig min minus og plus parenteser det er også derfor jeg spøger for har snart eksam

jeg tror det bliver forkert i skriftlig eksam

Svar #7
12. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)

(2x) trækkes fra på begge sider:

2x - 2x - 7 = 6x - 2x - 9

hvorfor siger du minus skalman ik sige plus i sted

har hørt det omvendte af minus bliver plus

Svar #8
12. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)

desuden er det endelige ligemeget om hvordan mellemregning er skrevet bare resulatater er rigtig eller får jeg fejl i skriftlig eksam

Brugbart svar (0)

Svar #9
12. maj 2007 af -Zeta- (Slettet)

#7.
Du skal jo "fjerne" 2x fra venstre side, og det gør du ved at trække det fra på begge sider.

#8.
Det er jo vigtigt, at du forstår hvordan man løser en ligning.

Brugbart svar (0)

Svar #10
12. maj 2007 af holretz (Slettet)

Ideen med at skrive mellemregningerne er at det giver mindre chance for at lave fejl + du får repeteret de grundlæggende regneregler på en visuel måde.
Det er en stor fordel hvis man ikke er sikker i det..

Skriv et svar til: ligning 3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.