Matematik

differentialligning

13. maj 2007 af ref (Slettet)
Hvordan udregner man følgende.

dT/dt = -0,019(T+12) , t>=0

T = temperaturen i huset
t= tid( timer efter kl 13)

Bestem den hastighed hvormed temperaturen i huset ændrer sig på det tidspunkt, hvor temperaturen inde i huset er 15 gradder???

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2007 af sigmund (Slettet)

Skal du ikke løse ligningen? Ellers er det kun at sætte 15 ind for T på højresiden. Skal du løse ligningen, se så http://www.matlex.dk/difflign.html , under y'=b-ay.

Svar #2
13. maj 2007 af ref (Slettet)

Jamen så får jeg jo et negativt tal????

Skal først bestemme forsktift i 2.delspørgsmål

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2007 af mathon

dT/dt = -0,019(T+12)

v_tempændring(T) = -0,019(T+12)

v_tempændring(15) = -0,019(15+12)




Brugbart svar (0)

Svar #4
13. maj 2007 af mathon


bestemme forsktift i 2.delspørgsmål

se
http://peecee.dk/?id=45310

Svar #5
13. maj 2007 af ref (Slettet)

Ja kan godt bestemme forskrift men forstår ikke hvordan det kan være rigtigt når man for en negativ værdi for temperaturændringen???

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. maj 2007 af holretz (Slettet)

Hvorfor undrer det dig at temperaturændringen kan være negativ ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. maj 2007 af sigmund (Slettet)

#5,

At temperaturændringen er negativ, betyder at temperaturen aftager med tiden. Der er intet odiøst i det. Det er den opførsel, man ville forvente. Har du hørt om Newtons AFKØLINGSLOV?

Skriv et svar til: differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.