Matematik

Toppunkt & skæringspunkt

13. maj 2007 af Gold-digga (Slettet)
Jeg skal finde toppunktet og skæringspunkterne for:
f(x)=2x^2+3 <=>

d=b^2-4*a*c<=>
d=1^2-4*2*3=-23 <=>
xt= (-b/2*a , -d/4*a) = (-1/4, 23/8)

sandt/falsk ? (: I såfald hjælp!

Så har jeg gså denne;

f(x)=-(x-1)^2+4 som jeg ikke ved hvordan jeg starter ?!

hvad er a,b,c her ?!

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2007 af Romulus (Slettet)

Den første funktion..

a = 2
b = 0
c = 3

d = b^2 - 4*a*c
d = -24

TP = (-b/2a , -d/4a)
TP = (0,3)

Funktionen har naturligvis ingen skæringspunkter med x-aksen, da d < 0

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2007 af mathon


y = ax^2 + c har toppunkt i (0,c)


y = ax^2 + bx + c = a(x-(-b/(2a))^2 + (-d/(4a))

y =................(-1)*(x-1)^2 + 4

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2007 af -Zeta- (Slettet)

Toppunktet er ikke helt godt.

d = b^2 - 4*a*c

d = 1^2 - 4*2*3

d = -24

Tx = (-b/2*a , -d/4*a)

(0/4, 24/8) <=> (0 , 3)

f(x) = -(x-1)^2 + 4

Start med at gange parentesen ud ved hjælp af kvadratsætningerne.

-(x-1)^2 + 4 ==> -(1)x^2 + 2x +3

..Her kan du aflæse a,b og c. (parabel: ax^2 + bx + c)

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. maj 2007 af Romulus (Slettet)

Jeps, gør som mathon har skrevet :)

Min fremgangsmåde var egentligt bare, så brugeren kan løse en hver andengradsligning..

Svar #5
13. maj 2007 af Gold-digga (Slettet)

Nårh så hvis d<0 er der ingen skæringspunkt, klart..

Men tak for det.

Jeg forstår ikke hvorfor b=0 og ikke 1 ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. maj 2007 af Romulus (Slettet)

Hvis b skulle være 1, skulle funktionen være:

f(x) = 2x^2 + x + 3

Men som du kan se, er der ikke noget b-led i din funktion-

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. maj 2007 af -Zeta- (Slettet)

#5.
Hvis b var 1, ville der være stået:

f(x) = 2x^2 + x + 3

Brugbart svar (0)

Svar #8
13. maj 2007 af mathon


se
http://peecee.dk/?id=45312

Brugbart svar (0)

Svar #9
13. maj 2007 af -Zeta- (Slettet)

Hmmm. Jeg må være lidt for langsom. :-)

Svar #10
13. maj 2007 af Gold-digga (Slettet)

Hold da op, I er vel nok morgen friske !

#6 & #7 , ok.

Skriv et svar til: Toppunkt & skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.