Fysik
Halveringstiden ???
13. maj 2007 af
Ngar (Slettet)
Hej. Hvad skal man gøre her:
Bestem halveringstiden for Bi-214
Det er opgivet at:
Tidspunkt | Aktivitet
kl. 12.30 2689 Bq
kl 13.00 935 Bq
Og en anden opg for jeg til 32965,8 g
En jernkugle har radius 10 cm
Hvad vejer kuglen?
Er mit resultat rigtigt?
Pleeease hjælp. tak
Bestem halveringstiden for Bi-214
Det er opgivet at:
Tidspunkt | Aktivitet
kl. 12.30 2689 Bq
kl 13.00 935 Bq
Og en anden opg for jeg til 32965,8 g
En jernkugle har radius 10 cm
Hvad vejer kuglen?
Er mit resultat rigtigt?
Pleeease hjælp. tak
Svar #1
13. maj 2007 af Ngar (Slettet)
Ingen som kan hjælpe????
Det er virkelig vigtigt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Det er virkelig vigtigt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Svar #2
13. maj 2007 af peter lind
Der gælder:
I2 = I1*exp(-k(t2 - t1))
hvor Ii er intensiteten til tiden i
I dit tilfælde er t1 = 12:30, t2 = 13:00, I1 = 2680 Bq
og I2 = 935 Bq.
Indsætter du dette får du en ligningen med k som ubekendt, som du må løse.
Når du har fundet k kan du finde halveringstiden af:
I2 = ½I1 = I1*eksp(-k*t½)
Bemærk at I1 kan forkortes ud.
I2 = I1*exp(-k(t2 - t1))
hvor Ii er intensiteten til tiden i
I dit tilfælde er t1 = 12:30, t2 = 13:00, I1 = 2680 Bq
og I2 = 935 Bq.
Indsætter du dette får du en ligningen med k som ubekendt, som du må løse.
Når du har fundet k kan du finde halveringstiden af:
I2 = ½I1 = I1*eksp(-k*t½)
Bemærk at I1 kan forkortes ud.
Skriv et svar til: Halveringstiden ???
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
