Matematik

ligning

14. maj 2007 af Cumano (Slettet)
Hvis jeg skal løse denne ligning:

a) 837 * 0,973 = 100

Skal jeg så ikke bruge formlen Log(1/2)/Log(a)??

Svar #1
14. maj 2007 af Cumano (Slettet)

* Rettelse

a) 837 * 0,973^x=100

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2007 af -Zeta- (Slettet)

Du skal første dividere igennem med 837 og derefter tage logaritme på begge sider.

837 * 0,973^x = 100

0,973^x = 100/837

x*log(0,973) = log(100/837)

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2007 af simon-mou (Slettet)

0,973^x=100/837
(0,973^x) skal stå alene

for at finde x, skal man opløftet resulatet af 100/837 i 0,973:
0,973(rod)100/837

Håber det er en hjælp. :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. maj 2007 af simon-mou (Slettet)

ups, glem det jeg skrev.. my bad. jeg havde gang i for mange ting på en gang.

Log(0,973)/Log(100/837)=x

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. maj 2007 af me_meza (Slettet)

hvis du skal finde halveringskonstanten, T½, jo, så skal du bruge T½=log(1/2)/log(a), for a er jo større end 1, så du kan ikke finde en fordoblingskonstant.

men kun hvis du skal finde halverings- eller fordoblingskonstanten.

Svar #6
14. maj 2007 af Cumano (Slettet)

Okay Tusind tak for hjælpen, vil det så sige at fx, min anden opg lyder : 1,2*3,4^x=5,6, der skal gøre dette:
3,4^x=5,6/1,2
x*log(3,4)= log(5,6/1,2)
log(2)/log(5,6/1,2) ?

Svar #7
14. maj 2007 af Cumano (Slettet)

Hehe helt i orden simon-mou :D forstår hvad du mener :D

Brugbart svar (0)

Svar #8
14. maj 2007 af -Zeta- (Slettet)

#6.
x = log(5.6/1.2)/log(2.4)

Brugbart svar (0)

Svar #9
14. maj 2007 af -Zeta- (Slettet)

#8.
x = log(5.6/1.2)/log(3.4)*

Svar #10
14. maj 2007 af Cumano (Slettet)

Jeg Takker for hjælpen :D

Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.