Matematik
Logaritme
14. maj 2007 af
Cumano (Slettet)
hjælp
Jeg har tidligere spurgt hvordan man løser denne ligning og jeg fik disse svar :Hvis jeg skal løse denne ligning:
a) 837 * 0,973^x = 100
jeg fik at vide at jeg skulle løse den således
Log(0,973)/Log(100/837)=x
men det for jeg kun, til 0,01288 men da jeg så bruger solve på lommeregneren får jeg det til 77,62
hvad er rigtigt...
Jeg har tidligere spurgt hvordan man løser denne ligning og jeg fik disse svar :Hvis jeg skal løse denne ligning:
a) 837 * 0,973^x = 100
jeg fik at vide at jeg skulle løse den således
Log(0,973)/Log(100/837)=x
men det for jeg kun, til 0,01288 men da jeg så bruger solve på lommeregneren får jeg det til 77,62
hvad er rigtigt...
Svar #1
14. maj 2007 af Sherwood (Slettet)
837 * 0,973^x = 100
0,973^x = 100/837
x*log(0,973) = log(100/837)
x = log(100/837)/log(0,973)
x=77,6237
0,973^x = 100/837
x*log(0,973) = log(100/837)
x = log(100/837)/log(0,973)
x=77,6237
Svar #2
14. maj 2007 af Sherwood (Slettet)
Du dividerer den forkerte tæller med den forkerte nævner.
Skriv et svar til: Logaritme
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
