Fysik
Bremselængde
16. maj 2007 af
j4nn1ng (Slettet)
Hey,
Vi har et projekt om friktionskoefficient og skal derfor udregne bremselængden for en bil.
Vi ved, at:
s=-v_o^2/2a
Det er til at udregne bremselængde, når vi kommer hastighed etc. Men hvordan gør vi ud fra friktionskoefficienten!?
Tak! :)
Vi har et projekt om friktionskoefficient og skal derfor udregne bremselængden for en bil.
Vi ved, at:
s=-v_o^2/2a
Det er til at udregne bremselængde, når vi kommer hastighed etc. Men hvordan gør vi ud fra friktionskoefficienten!?
Tak! :)
Svar #1
16. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)
Hint, du skal regne med en reaktionstid på 1 sekund, hvor bilen fortsætter med uforandret fart. Antager vi nu at hjulene blokerer, så kurer bilen med massen M hen ad vejen, den har en kinetisk energi på 1/2*M*v^2. Friktionen er my*normalkraften, det vil sige kraften vinkelret på underlaget og friktionen modsat rettet bevægelsen.
Da jeg principiet ikke udregner hele stykker i detaljer, så prøv om du kan klare dig med ovennævnte.
V.h.
Erik Morsing.
Da jeg principiet ikke udregner hele stykker i detaljer, så prøv om du kan klare dig med ovennævnte.
V.h.
Erik Morsing.
Svar #2
16. maj 2007 af QaZZaQ
Overvej hvilke kræfter der påvirker bilen efter bremsningen er igangsat.
Du bliver nok nødt til at antage at hjulene blokerer; overvej om dette er en rimelig antagelse, og hvorfor du antager dette.
Du vil formentlig indse at den resulterende kraft er lig med friktionskraften.

Således indses det at accelerationen er givet ved

Dette indsætter du så i din formel.
friktionskoefficienten på tør vej ligger omkring \mu=0.7
Du bliver nok nødt til at antage at hjulene blokerer; overvej om dette er en rimelig antagelse, og hvorfor du antager dette.
Du vil formentlig indse at den resulterende kraft er lig med friktionskraften.
Således indses det at accelerationen er givet ved
Dette indsætter du så i din formel.
friktionskoefficienten på tør vej ligger omkring \mu=0.7
Skriv et svar til: Bremselængde
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
