Kemi

Oxidationstal.. ?!

16. maj 2007 af Izabella (Slettet)
Hej!

Jeg kan huske, at finder man oxidationstallet for C-atomerne i ethanol, er det = -2 .

Men jeg kan simpelthen ikke huske hvordan??

Hjælp tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2007 af frodo (Slettet)

det der er interessant er:

-CH2OH

hvor du finder oxidationstallet som sædvanligt ved at OT(H)=+1 og OT(O)=-2

resten af molekylet sker der jo ikke noget ved ved en mild oxidation med dichromat eller andet,

Svar #2
16. maj 2007 af Izabella (Slettet)

Jamen hvorfor bliver det så -2 .. samlet?

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2007 af frodo (Slettet)

det gør det heller ikke. Det bliver -1

Svar #4
17. maj 2007 af Izabella (Slettet)

Ethanol= CH3CH2OH .

CH3= OT= -3
CH2= OT= -1

-3+1 (+1 fra hydrogen) = -2
-1+1=0

derfor får den et OT for C-atomerne på -2 ?!

Hvis d ikke er rigtigt, hvorfor er det så -1?

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. maj 2007 af frodo (Slettet)

du skal kun kigge på -CH2OH da resten af molekylet IKKE skifter oxidationstrin ved mild oxidation.

Svar #6
17. maj 2007 af Izabella (Slettet)

Ja.

MEN jeg kan se på mit papir at der står at, at carbon atomerne i ethanol har OT til -2 . ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. maj 2007 af frodo (Slettet)

så har du skrevet forkert!!

helt præcist har methyl-C'et OT=-3, og det andet -1.

Svar #8
18. maj 2007 af Izabella (Slettet)

Hvorfor snakker du om methyl ??

Jeg er forvirret (:

Skriv et svar til: Oxidationstal.. ?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.