Matematik
Hjæææælp!...HASTER!
16. maj 2007 af
Trinchen86 (Slettet)
Jeg sidder og skal forklare hvordan en dobbeltlogaritmisk akse/ selve koordinatsystemet kan defineres, og jeg har ingen anelse.
Har godt nok på et tidspunkt for længe siden, fået en go og forståelig forklaring på det, men det er altså helt væk nu ;o)
Håber der et matematisk geni et eller andet sted derude, som kan hjælpe mig lidt?
Har godt nok på et tidspunkt for længe siden, fået en go og forståelig forklaring på det, men det er altså helt væk nu ;o)
Håber der et matematisk geni et eller andet sted derude, som kan hjælpe mig lidt?
Svar #1
16. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)
Kan du bruge dette her?
Anvendes logaritmefunktionen på y = b · xa , fås log(y) = a · log(x) + log(b) . Sætter vi X = log(x) og Y = log(y) , har vi
Y = a · X + log(b) ,
som viser, at X , Y - grafen er en ret linie.
Dobbeltlogaritmisk papir er funktionspapir, hvor begge akserne er logaritmiske, så grafen for en potensfunktion bliver en ret linie. Man kan altså afgøre, om en funktion er en potensfunktion ved at plotte støttepunkter til grafen på dobbeltlogaritmisk papir.
Jo nærmere punkterne ligger ved en ret linie, jo mere "potent" er funktionen.
V.h.
Erik Morsing.
Anvendes logaritmefunktionen på y = b · xa , fås log(y) = a · log(x) + log(b) . Sætter vi X = log(x) og Y = log(y) , har vi
Y = a · X + log(b) ,
som viser, at X , Y - grafen er en ret linie.
Dobbeltlogaritmisk papir er funktionspapir, hvor begge akserne er logaritmiske, så grafen for en potensfunktion bliver en ret linie. Man kan altså afgøre, om en funktion er en potensfunktion ved at plotte støttepunkter til grafen på dobbeltlogaritmisk papir.
Jo nærmere punkterne ligger ved en ret linie, jo mere "potent" er funktionen.
V.h.
Erik Morsing.
Svar #2
16. maj 2007 af ibibib (Slettet)
Du skal benytte at log(x) og 10^x er hinandens omvendte funktioner.
Start med en almindelig tal-akse og kald tallene på aksen for x. Beregn 10^x, disse tal danner en logaritmisk akse.
Start med en almindelig tal-akse og kald tallene på aksen for x. Beregn 10^x, disse tal danner en logaritmisk akse.
Skriv et svar til: Hjæææælp!...HASTER!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
