Fysik

Tape og papir

17. maj 2007 af MiaMette (Slettet)
Kan "friktionen" (eller det er måske det forkerte ord) mellem tape og papir forklares ved Coulombs gnidningslov (F_g = F_N * µ), eller er det noget helt andet?

Hvordan forklares friktion egentlig helt generelt?

Kan µ (gnidningskoefficienten) udregnes på et teoretisk grundlag, eller er det noget man skal finde ved forsøg?

Sorry for bombardementet af spørgsmål :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

u finder man ved forsøg, friktion er pr. definition lig u gange normalkraften F = u*m*g.

hvordan får du skrevet sådan et flot my?

V.h.
Erik Morsing

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. maj 2007 af M;e (Slettet)

#1

ctrl + alt + m = µ

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. maj 2007 af M;e (Slettet)

#1

ctrl + alt + m = µ

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Du ved vel, at der er to slags friktion, dynamisk og statisk?
Jeg vil tro, at hvis limen på tapen er tilstrækkelig tør, kan du anvende loven. Er den derimod fugtig, tror jeg vi er ovre i de kemiske bindinger. Der er jo opløsningsmidler i visse typer lim.
Men hvad siger I andre?

V.h.
Erik Morsing.

Svar #5
17. maj 2007 af MiaMette (Slettet)

Nej, det vidste jeg ikke... men nu gør jeg :)

Skriv et svar til: Tape og papir

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.