Matematik
f'(x)
14. april 2004 af
pernillenielsen (Slettet)
Jeg har lige et problem... er der nogen der kan hjælpe med denne her?
Jeg skal finde f'(x) af f(x)=2*e^(x^3)
lige meget hvad jeg gør bliver det til noget værre rod...
Jeg skal finde f'(x) af f(x)=2*e^(x^3)
lige meget hvad jeg gør bliver det til noget værre rod...
Svar #1
14. april 2004 af IngenKenderDagen (Slettet)
det er en sammensat funktion.
f'(x)=(2*e^(x^3))' =2*(e^(x^3))'
... det sidste differentierer du ved at bruge f(g(x))=f'(g(x))*g'(x)...man ka sige at du differentierer e^t men istedet for t'et i dit resultat indsætter du x^3..og så skal du huske at gange til bunds med x^3 differentieret...
f'(x)=(2*e^(x^3))' =2*(e^(x^3))'
... det sidste differentierer du ved at bruge f(g(x))=f'(g(x))*g'(x)...man ka sige at du differentierer e^t men istedet for t'et i dit resultat indsætter du x^3..og så skal du huske at gange til bunds med x^3 differentieret...
Svar #2
14. april 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)
f(x) = 2*e^(x^3)
f'(x) = 2*e^(x^3)*(x^3)' = 2*e^(x^3)*(3x^2)' = 6x^2*e^(x^3)
f'(x) = 2*e^(x^3)*(x^3)' = 2*e^(x^3)*(3x^2)' = 6x^2*e^(x^3)
Svar #3
14. april 2004 af Cimera (Slettet)
I din formelsamling vil du sikkert kunne se følgende regel for differention af en sammensat funktion:
(f(g(x))') = f'(g(x))*g'(x)
I dit tilfælde er så:
f(x)=2*e^g
g(x)=x^3
Dvs.
(f(g(x))' =
2*e^g*3*x^2=
6*x^2*e^(x^3)
(f(g(x))') = f'(g(x))*g'(x)
I dit tilfælde er så:
f(x)=2*e^g
g(x)=x^3
Dvs.
(f(g(x))' =
2*e^g*3*x^2=
6*x^2*e^(x^3)
Skriv et svar til: f'(x)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
