Matematik
tan(pi/6)
17. maj 2007 af
omallycat (Slettet)
hvorfor ved man at tan(pi/6) = kvadratrod(3)/3 når sin(pi/6)=0,5 og cos(pi/6)= kvadratrod(3)/2 ?
og hvordan er man sikker på at finde samtlige løsninger til sinx=cosx ?
og hvordan er man sikker på at finde samtlige løsninger til sinx=cosx ?
Svar #2
17. maj 2007 af Molle (Slettet)
tan(x) = sin(x)/cos(x)
sin(pi/6) = 1/2
cos(pi/6) = kvr(3)/2
så har vi altså
tan(pi/6) = sin(pi/6)/cos(pi/6) = (1/2)/(kvr(3)/2) = (1*2)/(kvr(3)*2) = 1/kvr(3) = kvr(3)/3
sin(pi/6) = 1/2
cos(pi/6) = kvr(3)/2
så har vi altså
tan(pi/6) = sin(pi/6)/cos(pi/6) = (1/2)/(kvr(3)/2) = (1*2)/(kvr(3)*2) = 1/kvr(3) = kvr(3)/3
Svar #3
17. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)
Du har, at pi/6 = pi/2 - pi/3. Den komplementære vinkelidentitet siger at:
cos(30) = cos(pi/6 = sin(pi/3 = kvadratrod(3/2) og sin(30) = sin(pi/6) = cos(pi/3) =1/2.
Du kan tegne det hele i dit koordinatsystem
V.h.
Erik Morsing.
cos(30) = cos(pi/6 = sin(pi/3 = kvadratrod(3/2) og sin(30) = sin(pi/6) = cos(pi/3) =1/2.
Du kan tegne det hele i dit koordinatsystem
V.h.
Erik Morsing.
Skriv et svar til: tan(pi/6)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
