Matematik

funktion- igen:-(

18. maj 2007 af Louihj9 (Slettet)
En funktion er givet ved f(x)=e^x-6*ln(x)

Beregn hældnigskoefficienten for tangenten til grafen for f i punktet P(2,f(2))

Nogen der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2007 af mathon

beregn f'(2)

Svar #2
18. maj 2007 af Louihj9 (Slettet)

tak, men som nævnt, er lige dette ikke min stærke side. Ville få mere ud af det, hvis en der kunne, gad regne den ud med forklaring.

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2007 af mathon

f'(x) = e^x - 6/x

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. maj 2007 af mathon

når du har beregnet f'(2)

benytter du den almene tangentformel

y-f(2)) = f'(2)(x-2)

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

1) tegn en kurve.
2) tegn så tangenten i et punkt, og lad denne skære x-aksen.
3) differentialkvotienten i det pågældende punkt er da det samme som tangens til den vinkel som tangenten danner med x-aksen.
Filosofien bag dette begreb, er at man regner med differentielle liniestykker, fordi, hvis der er små nok, kan regnes for rette. Tegner du en lille retvinklet trekant opp i punktet, således at den ene katete er parallel med y-aksen og den anden katete er parallel med x-aksen, så kan du de trigonometriske funktioner på trekanten.

Du skla være fortrolig med grænseværdi og kontinuitet, før du kan begynde på differential- og integralregningen.!!

Du skal ikke være ked af, hvis du ikke lige forstå alt sammen straks, der har også vret stunde, hvor jeg lige måtte læse to gange på stoffet, før jeg forstod.

Det var jo en længere forklaring, men matematik er som en kogebogsopskrift, man må ikke springe noget over, så mislykkes retten, og gæsterne går før tiden.
Igen: Brug tegninger så meget, du kan.

V.h.
Erik Morsing.

Skriv et svar til: funktion- igen:-(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.