Fysik

hjælp til massefylde og opdrift

18. maj 2007 af BAW (Slettet)
Heii allesammen.
Jeg har en opgave hvor jeg skal lave en badevest til et barn der vejer 30 kg. Den skal laves af stof og så flamingo. Men jeg ved ikke helt hvordan jeg skal finde ud af hvor meget flamingo jeg skal bruge. Jeg ved at det er noget med massefylde og opdrift, men præcis hvordan ved jeg ikke.

Jeg håber at der er nogen der kan hjælpe mig.

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2007 af mathon

barnet skal kunne flyde, hvorfor

F_op = tyngden af den fortrængte vandmængde = barnets tyngde

50kg*g = V*1kg/L*g, hvoraf V findes

Svar #2
18. maj 2007 af BAW (Slettet)

vil det så sige at:

30kg*9,82=Vkg/L*9,82
30kg*9,82/9,82=V
30kg=V ?

så V er hvor meget falmingo jeg skal bruge?
jeg kan ikke få det til at hænge sammen?

Svar #3
18. maj 2007 af BAW (Slettet)

*flamingo skulle der stå:)

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. maj 2007 af Esbenps

#1
Du bør nævne, at du antager, at flamingo er masseløst, hvilket måske med en god tilnærmelse er korrekt. Ville bare nævne det, da det måske kan skabe en smule forvirring...

Svar #5
18. maj 2007 af BAW (Slettet)

oki tak:) men hvordan regner man det så ud?
kan stadig ikke rigtig forstå hvordan man finder ud af hvor meget man skal bruge.... :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. maj 2007 af mathon

50kg*g = V*1kg/L*g

50kg = V*1kg/L

V = 50kg/(1kg/L) = 50L

flamingoen skal altså kunne fortrænge mindst 50L vand, hvorfor den i hvert fald skal fylde over 50L


...flamingos beskedne massefylde kender jeg ikke!

Skriv et svar til: hjælp til massefylde og opdrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.