Matematik
Værdimængde
20. maj 2007 af
slin (Slettet)
Jeg har en funktion: f(X)=(1/4)x+1+(1/x) og skal finde dens værdimængde.
Definitionsmængden må være Dm(f)=R\0
Når f(x)-->+-endelig for x-->0 samt f(x)-->(1/4)x+1 for x-->+-uendelig.
Værdimængden må da være Vm(f)=R
Er dette korrekt ?
Definitionsmængden må være Dm(f)=R\0
Når f(x)-->+-endelig for x-->0 samt f(x)-->(1/4)x+1 for x-->+-uendelig.
Værdimængden må da være Vm(f)=R
Er dette korrekt ?
Svar #2
20. maj 2007 af sheaf (Slettet)
Nej.
Dm(f) er korrekt, men ikke værdimængden; f's opførsel alene for meget store og meget små værdier af argumentet er ikke nok til at bestemme Vm(f). Lav en funktionsundersøgelse. Det korrekte svar er Vm(f) = R\]0,2[. Husk også, at udsagn som f(x)->g(x) for x-> +oo er meningsløse.
Dm(f) er korrekt, men ikke værdimængden; f's opførsel alene for meget store og meget små værdier af argumentet er ikke nok til at bestemme Vm(f). Lav en funktionsundersøgelse. Det korrekte svar er Vm(f) = R\]0,2[. Husk også, at udsagn som f(x)->g(x) for x-> +oo er meningsløse.
Skriv et svar til: Værdimængde
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
