Matematik

rentesregning og annuitetsregning

20. maj 2007 af aaa1234 (Slettet)
I hvilke sammenhænge er det er relevant at anvende henholdsvis rentesregning og annuitetsregning.

Hmm har læst og læst og læst, men kan ikke rigtig finde svar på mit spørgsmål - nogle der ved det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2007 af Mester_Bean (Slettet)

Har du styr på forskellen mellem rentesregning og annuitetsregning?

Svar #2
20. maj 2007 af aaa1234 (Slettet)

Jep
Forskellen på renteregning og annuitetsregning er, at man ved annuitetsregning har flere ydelser, hvilket vil sige at, man skal indsætte penge af flere gange. Ved rentesregning indsætter man kunne penge en gang.

- Ret mig hvis der er fejl, men skulle mene det var noget i den stil : )?

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2007 af mathon


annuitetsregning benyttes ofte ved låntagning

G = y/r*[1 - (1+r)^(-n)],
hvor

G er gælden = lånebeløbet
y er den konstante ydelse hver terminsdag
r er rentefoden r=p/100 (p er procenten)
n: antal amortiseringsydelser

Skriv et svar til: rentesregning og annuitetsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.