Matematik
Førsteaksen som tangent
20. maj 2007 af
MP7 (Slettet)
Jeg skal bestemme den stamfunktion til F, hvor førsteaksen er tangent til grafen F.
Funktionen er f(x)=2x-3.
Når jeg har integreret den, skal jeg så sætte f(0) = 0?
Funktionen er f(x)=2x-3.
Når jeg har integreret den, skal jeg så sætte f(0) = 0?
Svar #1
20. maj 2007 af Madsst (Slettet)
Du skal sørge for at F(3/2)=0. 3/2 er det punkt hvor
f(x)=0, som jo er den afledte til F.
f(x)=0, som jo er den afledte til F.
Svar #3
20. maj 2007 af Madsst (Slettet)
Som jeg også skriver ovenfor er 3/2 løsningen for x til f(x)=0. Den skal du løse fordi det er det stationære punkt for F. Da F er et andengradspolynomium må den tangere førsteaksen i sit stationære punkt.
Svar #4
20. maj 2007 af mathon
F(x) = S (2x-3)dx = x^2 - 3x + k
F'(x) = f(x) = 0 = 2x-3, hvoraf
2x-3 = 0
eller
x = 3/2
punkterne på x-aksen kan skrives (x,0), hvorfor tangeringspunktet er
(3/2,0), som jo også ligger på grafen for F(x),
hvoraf ved substitution af af koordinaterne i
F(x) = x^2 - 3x + k
0 = (3/2)^2 - 3*3/2 + k,
hvoraf k beregnes
F'(x) = f(x) = 0 = 2x-3, hvoraf
2x-3 = 0
eller
x = 3/2
punkterne på x-aksen kan skrives (x,0), hvorfor tangeringspunktet er
(3/2,0), som jo også ligger på grafen for F(x),
hvoraf ved substitution af af koordinaterne i
F(x) = x^2 - 3x + k
0 = (3/2)^2 - 3*3/2 + k,
hvoraf k beregnes
Skriv et svar til: Førsteaksen som tangent
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
