Kemi

pH hjælp :/

20. maj 2007 af sus-gym (Slettet)
en opløsning af HCl i vand har pH 2,3. Hvad bliver pHværdien hvis man tilsætter 75mL rent vand til 25mL af denne opløsning?


plzzz?

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2007 af Riemann

En måde man kan gøre det på...

Udregn oxoniumionskoncentrationen ved start (brug at denne er lig 10^(-pH) )

udregn herefter den nye koncentration, når volumenet 4-dobles (og der ikke tilsættes flere oxoniumioner).


Svar #2
20. maj 2007 af sus-gym (Slettet)

hvordan regner jeg H30+ koncentrationen ud?

ved ikki moltallet (n) =??

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2007 af sveegaard (Slettet)

C = 10^(-pH) molær...

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. maj 2007 af Riemann

du kan finde koncentrationen - den er 10^(-pH) molær.

Svar #5
20. maj 2007 af sus-gym (Slettet)

okey... emmm

c= 10^(2,3) = 0,005, det har jeg regnet, men ved ikke hvordan jeg kommer videre... hvordan skal jeg regne hvad pH til den nye oplæsning ud??? :(:(:(

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. maj 2007 af Riemann

gang med 25 mL så finder du stofmængden.

Herefter kan du udregne koncentrationen af den givne stofmængde når volumenet bliver 100 mL

Svar #7
20. maj 2007 af sus-gym (Slettet)

takk :*

bliver jeres reslutat 3,9?

Brugbart svar (0)

Svar #8
20. maj 2007 af Riemann

hvad er dine mellemregninger?

Svar #9
20. maj 2007 af sus-gym (Slettet)

n = c x V = 0,005 x 25 = 0,01 mmol

c= n/Vtotal = 0,01 mmol / 100 mL = 1,042 x 10^(-4)


pH = -log(1,042 x 10^(-4)) = 3,98


okey??

Brugbart svar (0)

Svar #10
20. maj 2007 af Riemann

c bliver 0.0050118 M. Dvs.,

n = c * V = 0.0050118 M * 0.025 L = 0.0001253 mol

Svar #11
20. maj 2007 af sus-gym (Slettet)

okey :D tak

Skriv et svar til: pH hjælp :/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.