Matematik

potensielle

20. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)
hej


vil lige spørge


når jeg skal lave en graf til potensielle må det gerne laves på en normail koordinatsystem

funktionen er voksende (accelererende) når a > 0
funktionen er aftagende (decelererende) når a < 0



når det er en aftagende graf skal der så være minus foran a altså


y=15 * x ^-0,9




og en stigninge er det så


y=15 * x 0,9

Svar #1
20. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)

lige en anden spørgesmål jeg kom i tænke om

hvad hvis den var

y=15 * x ^-1,5 er det stadig en aftagende (decelererende

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2007 af peberdelfinen (Slettet)

Der findes groft sagt 4 forskellige grafer for potenssammenhænge:

1) Når a>1 går grafen skarpt opad og vil stige mere og mere

2) Når 0<a<1 vil den stadig være stigende, men den vil stige mindre og mindre for hver gang x-værdien bliver 1 større.

3) Når a=1 er den en ret linje

4) Når a<0 er den aftagende.

både 1) og 2) er stigende, fordi a>0, men de vokser altså lidt forskelligt

Når du vil tegne grafen må du gerne tegne den i et normalt koordinatsystem, men hvis du tegner den i et dobbeltlogaritmisk koordinatsystem bliver den en ret linje.

Jeg håber det hjalp dig lidt...

Svar #3
20. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)

men der er jo minus foran 1,5 hvordan kan den blive stigninge


y=15 * x ^-1,5

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. maj 2007 af peberdelfinen (Slettet)

når der er minus foran er den jo også under nul... ;)

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. maj 2007 af peberdelfinen (Slettet)

...altså er den ikke stigende...

Svar #6
20. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)

0<a<1den forstod jeg ik helt kan du måske give mig en ekp på en regneforskrif til den

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. maj 2007 af peberdelfinen (Slettet)

0<a<1 betyder at a er mellem 0 og 1.

Eks. f(x)=6*x^0,7

Brugbart svar (0)

Svar #8
20. maj 2007 af mathon


y =15 * x ^(-1,5) = 15*e^(-1,5*ln(x)), xoo,
hvorfor

y =15 * x ^(-1,5) er en aftagende funktion for x->oo

indtegn evt. i et koordinatsystem (x>0)

Brugbart svar (0)

Svar #9
20. maj 2007 af mathon

y =15 * x ^(-1,5) = 15*e^(-1,5*ln(x)), x>0

Skriv et svar til: potensielle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.