Matematik
halveringskonstant??
21. maj 2007 af
Fubu_girl (Slettet)
dette er min sidste blækregning, og jeg prøver virkelig at gøre det perfekt.:)
Men er lige gået i stå .
Opgaven lyder:
En eksponentiel aftagende funktion er givet ved´:
f(t)=100*e^-0,2*t
Så står der BEREGN HALVERINGSKONSTANTEN.
Gør man det via logaritme ?
Og er e forresten ikke altid 2,7 ?
svar mig, hurtigst muligt og detaljeret tak :D :D
Men er lige gået i stå .
Opgaven lyder:
En eksponentiel aftagende funktion er givet ved´:
f(t)=100*e^-0,2*t
Så står der BEREGN HALVERINGSKONSTANTEN.
Gør man det via logaritme ?
Og er e forresten ikke altid 2,7 ?
svar mig, hurtigst muligt og detaljeret tak :D :D
Svar #1
21. maj 2007 af mathon
f(t)=100*e^(-0,2*t)
50 = 100*e^(-0,2*T½)
1/2 = e^(-0,2*T½)... og du isolerer T½
50 = 100*e^(-0,2*T½)
1/2 = e^(-0,2*T½)... og du isolerer T½
Svar #2
21. maj 2007 af dnadan (Slettet)
Halveringskonstaten for en funktion af typen:
f(x)=c*e^(-kx)
Kan halveringskonstaten findes ved:
T½=ln2/k
f(x)=c*e^(-kx)
Kan halveringskonstaten findes ved:
T½=ln2/k
Skriv et svar til: halveringskonstant??
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
