Matematik
linjers skæring
21. maj 2007 af
omallycat (Slettet)
m:-2x+y=-4
l:x-3y=-3
jeg skal beregne koordinatsættet til skæringspunktet mellem linjerne m og l.
Jeg benytter "ligestore koefficientersmetode og får at:
m:-2x+y=-4
2*l:-2x+6y=6
jeg trækker ligningerne fra hinanden og får:
(-2x+y)-(-2x+6y)=-4-6
-> y=-2
er der nogen der kan sige mig hvor jeg regner galt da y=2 er det rigtige svar ifølge min facit liste?
l:x-3y=-3
jeg skal beregne koordinatsættet til skæringspunktet mellem linjerne m og l.
Jeg benytter "ligestore koefficientersmetode og får at:
m:-2x+y=-4
2*l:-2x+6y=6
jeg trækker ligningerne fra hinanden og får:
(-2x+y)-(-2x+6y)=-4-6
-> y=-2
er der nogen der kan sige mig hvor jeg regner galt da y=2 er det rigtige svar ifølge min facit liste?
Svar #1
21. maj 2007 af sveegaard (Slettet)
(-2x+y)-(-2x+6y)=-4-6
<=>
-2x+y+2x-6y=-10
<=>
-5y=-10
<=>
y=2
<=>
-2x+y+2x-6y=-10
<=>
-5y=-10
<=>
y=2
Skriv et svar til: linjers skæring
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
