Matematik
tangenters ligning
22. maj 2007 af
kemlmj (Slettet)
hjælp til følgende opgave:
cirkel (x-2)^2 + (y+3)^2 = 6^2 har to tangenter t1 og t2 der er parallelle med linjen L y= (3x-4)/4..
bestem en ligning for hver af tangenterne.++!
!!!1!1
cirkel (x-2)^2 + (y+3)^2 = 6^2 har to tangenter t1 og t2 der er parallelle med linjen L y= (3x-4)/4..
bestem en ligning for hver af tangenterne.++!
!!!1!1
Svar #1
22. maj 2007 af ibibib (Slettet)
Bestem først tangenternes hældning, som er lig med linjen L's hældning.
Bestem derefter tangenternes røringspunkt. Benyt en linje der er vinkelret på tangenterne og som går gennem cirklens centrum.
Bestem derefter tangenternes røringspunkt. Benyt en linje der er vinkelret på tangenterne og som går gennem cirklens centrum.
Svar #2
22. maj 2007 af kemlmj (Slettet)
det ved jeg.. men på hvilken måde skal jeg finde røringspunkterne på?
Svar #3
22. maj 2007 af kemlmj (Slettet)
det ved jeg.. men på hvilken måde skal jeg finde røringspunkterne på?
Skriv et svar til: tangenters ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
