Matematik

potensielle

22. maj 2007 af thelife (Slettet)
hej



funktionen er voksende (accelererende) når a > 0


y=15 * x 0,9


er denne funktion voksende ikke? eller er det en aftagende for jeg kom i tænke om at 0,9 er jo mindre end o


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2007 af Mandelbrot (Slettet)

Hvis der står

y = 15*x*0,9,

er det jo ligmed

y = 15*0,9*x = 13,5*x

Dvs. a = 13,5, og derfor er grafen for ligningen y voksende.

Svar #2
22. maj 2007 af thelife (Slettet)

nå ok så hvis det nu var aftagende så skal der være minus - foran ike altså fx på denne samme regneforskrift


y=15 * x^ -0,9

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2007 af Mandelbrot (Slettet)

#2
Jo, det er rigtigt.

#0 0,9 er større end 0, og som du selv er inde på, er alle positive tal større end 0.

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. maj 2007 af -Zeta- (Slettet)

Det er en potensfunktion

y = 15 * x^0.9 , er stigende

y = 15 * x^-0.9 , er faldende

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. maj 2007 af -Zeta- (Slettet)

#0.
"for jeg kom i tænke om at 0,9 er jo mindre end 0"

Hørt!

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. maj 2007 af Mandelbrot (Slettet)

#4 dooh.. Ja, det ændre jo en smule :)

Svar #7
22. maj 2007 af thelife (Slettet)

jeg vil lave det på en dobbeltlogaritmeisk i exel men jeg kan ikke finde den ved i hvordan man gør

Brugbart svar (0)

Svar #8
22. maj 2007 af -Zeta- (Slettet)

#4.
Hov, kom jeg til at sige, det er en 'potensfunktion'. Jeg mente 'potentiel funktion'. Jeg ville bare rette stavemåden (se titel).

Brugbart svar (0)

Svar #9
23. maj 2007 af allan_sim

#8.
Det hedder nu potensiel. Potentiel udvikling er noget helt andet :-)

Skriv et svar til: potensielle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.