Matematik

Trigonometri

23. maj 2007 af stræber-pigen (Slettet)
Hvorfor har man den hyperbolske trigonometri, og hvilke egenskaber har den udover den cirkulære trigonometri?

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2007 af holretz (Slettet)

Du kan lave uendeligt mange geometrier - den hyperbolske geometri er een af dem...

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. maj 2007 af mathon


1) grundformlen i den "cirkulære" geometri
er
cos^2(x) + sin^2(x) = 1


1) grundformlen i den "hyperbolske" geometri
er
cosh^2(x) - sinh^2(x) = 1,

som giver nogle muligheder, som 1) ikke giver

eller rettere, man har defineret cosh og sinh, så denne sætning er opfyldt,

hvilket er særdeles praktisk under løsning af visse integraler, hvor integranden indeholder kvadratrodsudtryk

f.eks.:

S (1/sqr(a^2+x^2))dx = sinh^-1(x/a)+k

eller til et parameterudtryk for hyperbler:

(x-c1)^2/a^2 - (y-c2)^2/b^2 = 1

på parameterform:

x = c1 + a*cosh(t)
y = c2 + b*sinh(t)






Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2007 af mathon


...især de omvendte hyperbolske funktioner er anvendelige i integralsammenhæng...

Svar #4
23. maj 2007 af stræber-pigen (Slettet)

Noteres de således: arcsinhx ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. maj 2007 af mathon


ja

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. maj 2007 af mathon

eller

cosh^-1(x)

Svar #7
23. maj 2007 af stræber-pigen (Slettet)

Okay.. men det er vel mest praktisk med arc

Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.