Matematik
Diff.ligninger
24. maj 2007 af
TK! (Slettet)
Hej,
Jeg håber der er en der kan hjælpe mig med flg. opg.:
Gøre rede for, at funktionen f(x)=(2x+3)•ln(2x+3) er løsning til diff.ligningen dy/dx=(2y/2x+3) + 2.
Jeg har helt glemt alle de logaritmeregler :( Jeg ved godt hvad jeg skal gøre, har bare glemt alle de regler.
Mvh. Tine
Jeg håber der er en der kan hjælpe mig med flg. opg.:
Gøre rede for, at funktionen f(x)=(2x+3)•ln(2x+3) er løsning til diff.ligningen dy/dx=(2y/2x+3) + 2.
Jeg har helt glemt alle de logaritmeregler :( Jeg ved godt hvad jeg skal gøre, har bare glemt alle de regler.
Mvh. Tine
Svar #1
24. maj 2007 af holretz (Slettet)
y= f(x) = (2x+3)•ln(2x+3)
dy/dx= df/dx = (2x+3) * 2* (1/(2x+3)) + ln(2x+3)*2
ved at omskrive kan du så se, at dy/dx netop er lig med (2y/2x+3) + 2
dy/dx= df/dx = (2x+3) * 2* (1/(2x+3)) + ln(2x+3)*2
ved at omskrive kan du så se, at dy/dx netop er lig med (2y/2x+3) + 2
Svar #2
24. maj 2007 af kyhlwinther (Slettet)
Differentier f(x) og indsæt denne på dy/dx=f(x)' plads. Indsæt f(x) på y's plads. Intet logaritmeregneregler her. Går alle led ud med hinanden, har du gjort rede for, at f(x) er løsning til differentialligningen.
God fornøjelse og godnat!
God fornøjelse og godnat!
Skriv et svar til: Diff.ligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
