Kemi
Eksamens hjælp haster
24. maj 2007 af
asis (Slettet)
hej..jeg skal op til eksamensprojekt i morgen..
men jeg har lige fundet det her gode kemi stykke på engelsk..er der nogen der hjælpe med oversættelsen og forståelsen af det også..
Synthesis of carbonates
Diols react with phosgene to give either linear or cyclic carbonates (R = H, alkyl, aryl):
HOCR2-X-CR2OH + COCl2 ? 1/n [OCR2-X-CR2OC(O)-]n + 2 HCl
Polycarbonates are an important class of engineering thermoplastic, found for example in lenses in eye glasses..det drejer sig phosgene og dens forskellige reaktioner:
mange tak på forhånd.
[edit] Synthesis of isocyanates
The synthesis of isocyanates from amines illustrates the electrophilic character of this reagent and its use in introducing the equivalent of "CO2+" (R = alkyl, aryl):
RNH2 + COCl2 ? RN=C=O + 2 HCl
Such reactions are conducted in the presence of a base such as pyridine that absorbs the hydrogen chloride.
men jeg har lige fundet det her gode kemi stykke på engelsk..er der nogen der hjælpe med oversættelsen og forståelsen af det også..
Synthesis of carbonates
Diols react with phosgene to give either linear or cyclic carbonates (R = H, alkyl, aryl):
HOCR2-X-CR2OH + COCl2 ? 1/n [OCR2-X-CR2OC(O)-]n + 2 HCl
Polycarbonates are an important class of engineering thermoplastic, found for example in lenses in eye glasses..det drejer sig phosgene og dens forskellige reaktioner:
mange tak på forhånd.
[edit] Synthesis of isocyanates
The synthesis of isocyanates from amines illustrates the electrophilic character of this reagent and its use in introducing the equivalent of "CO2+" (R = alkyl, aryl):
RNH2 + COCl2 ? RN=C=O + 2 HCl
Such reactions are conducted in the presence of a base such as pyridine that absorbs the hydrogen chloride.
Skriv et svar til: Eksamens hjælp haster
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
