Fysik
e=m*c^2
24. maj 2007 af
Burhone (Slettet)
Hejsa..
Er der nogen som har en god forklaring på denne ligning??
Eller bare et link til en...
Jeg ved godt at
E = Energien i joule
M = Massen i kg
C = lysets hastighed
og at det er noget med at der kommer noget overskuds energi når en kerne spaltes...
Håber der er nogen der kan hjælpe:)
Er der nogen som har en god forklaring på denne ligning??
Eller bare et link til en...
Jeg ved godt at
E = Energien i joule
M = Massen i kg
C = lysets hastighed
og at det er noget med at der kommer noget overskuds energi når en kerne spaltes...
Håber der er nogen der kan hjælpe:)
Svar #1
24. maj 2007 af Riemann
Hvis man har et legeme med massen m har det en indre energi givet ved E=mc^2.
Et objekt på et enkelt gram har eksempelvis en energi på
0.001*kg *(3*10^8 m/s )^2 ,
hvilket svarer til 10^14 Joule, og det er (så vidt jeg husker) nogenlunde det samme som de atombomber som USA kastede over Japan. Så hvis et gram stof omdannes til energi, udløses der samme energi som i en atombombe!
Et objekt på et enkelt gram har eksempelvis en energi på
0.001*kg *(3*10^8 m/s )^2 ,
hvilket svarer til 10^14 Joule, og det er (så vidt jeg husker) nogenlunde det samme som de atombomber som USA kastede over Japan. Så hvis et gram stof omdannes til energi, udløses der samme energi som i en atombombe!
Svar #3
24. maj 2007 af Matkaj
#1
Da indre energi er noget vi bruger i varmelæren, er det et dårligt ordvalg her. Kald istedet energien for hvileenergi.
Da indre energi er noget vi bruger i varmelæren, er det et dårligt ordvalg her. Kald istedet energien for hvileenergi.
Svar #4
24. maj 2007 af Riemann
#2
Oftest er m faktisk massen. I moderne fremstillinger af speciel relativitetsteori betragtes massen (oftest) som en invariant. Dvs., massen er den samme uanset, hvor hurtigt man bevæger sig i forhold til et legeme.
Men i bund og grund er det et spørgsmål om formaliteter, hvorvidt massen er invariant.
#3
Ja, indre energi er et usmart ordvalg...
Oftest er m faktisk massen. I moderne fremstillinger af speciel relativitetsteori betragtes massen (oftest) som en invariant. Dvs., massen er den samme uanset, hvor hurtigt man bevæger sig i forhold til et legeme.
Men i bund og grund er det et spørgsmål om formaliteter, hvorvidt massen er invariant.
#3
Ja, indre energi er et usmart ordvalg...
Skriv et svar til: e=m*c^2
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
