Matematik

Bestemmelse af forskrift for eksp. aftagende funktion

24. maj 2007 af kqw2000 (Slettet)
Jeg har et lille problem med en opgave...

Jeg har en serie værdier for x og y, og skal bestemme en forskrift for den eksponentielle funktion af formen:

y= a * e^(-k*x)

Min første tanke var at taste alle data ind og benytte "ExpReg" på min TI-84 grafregner, men når jeg gør det, får jeg forskriften i formen y=a*b^x... Hvordan finder jeg "a" og "k" i mit tilfælde?

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2007 af ibibib (Slettet)

a = a
b = e^(-k)

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj 2007 af peter lind

Hvis du beregner log(y) i hver af de 2 udtryk får du:

log(y) = log(a)-k*x*log(e) = log(a)+ x*log(b)

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2007 af mathon


y = a*b^x = a*e^(-k*x)

b^x = [e^(-k)]^x, hvoraf

b = e^(-k)

ln(b) = -k

k = -ln(b)


Svar #4
24. maj 2007 af kqw2000 (Slettet)

Mange tak for de hurtige svar, det var en stor hjælp!

Skriv et svar til: Bestemmelse af forskrift for eksp. aftagende funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.