Matematik

ligning for tangent

25. maj 2007 af miaoellgaard (Slettet)
Vi vil bestemme en ligning for tangenten til punktet P(0,f(0))

vi vil gerne bruge formlen: y-y0=a(x-x0)
hvad er a, y0 og x0 ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2007 af uksomi (Slettet)

y0=f(0) og x0=0, så der fås at ligningen for tangenten bliver:
y=f(0)+a(x-x0)

Svar #2
25. maj 2007 af miaoellgaard (Slettet)

men hvad er a?

Svar #3
25. maj 2007 af miaoellgaard (Slettet)

f(x)=x(x^2+x-12) sådan hedher funktionen fra en start

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. maj 2007 af uksomi (Slettet)

f(x)=x^3+x^2-12x
f'(x)=3x^2+2x-12 bestemmer du f'(0), får du

f'(0)=-12

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. maj 2007 af ibibib (Slettet)

a = f'(x0)
dvs at a er tangenten hældning i x0.

Svar #6
25. maj 2007 af miaoellgaard (Slettet)

vi får det endelige svar til: y=-12x er dette korrekt?

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Ja

Skriv et svar til: ligning for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.