Matematik

fordoblingskonstant

25. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)
hej

hvordan laver man og viser en fordoblingskonstant på en eksponentielle graf

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2007 af uksomi (Slettet)

fordoblingskonstanten er bestemt ved:

T2=log2/loga=ln2/lna, hvor er er væksten i en eksponentiel ligning: f(x)=b*a^x

Svar #2
25. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)

men hvordan kan man vise den på en graf fx skal man have 2 punkter der går i gennem en graf på en dobbeltlogaritme hva så bagetefter skal man så sige y2-y1

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Du skal have to punkter, hvor y2 er det dobbelte af y1.
Så er T2 = x2-x1.

Svar #4
25. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)

ok

så udefra y2 og y1 skal jeg kig på hvor den rammen ved x væriden x2 og x1


så jeg skal altså ikke minuse også y2 - y1 kun xerne

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Ja, kun x'erne.

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. juni 2007 af malene86- (Slettet)

Det var også lige det her jeg var i tvivl om:) tak

Skriv et svar til: fordoblingskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.