Matematik
Areal 1
26. maj 2007 af
BCCi (Slettet)
arealet mellem to grafer skal beregnes.
funktionerne f(x)= -2x2-2x+14 og g(x)=x2+x+8
Find arealet..!!
funktionerne f(x)= -2x2-2x+14 og g(x)=x2+x+8
Find arealet..!!
Svar #2
26. maj 2007 af Kris18 (Slettet)
Dine funktioner må enten være afgrænsede, altså at du skal finde arealet mellem funktionerne fra x0 til x1, eller at de skærer hinanden og at du skal finde arealet mellem de 2 grafer mellem de 2 skæringspunkter.
For så at finde arealet mellem dem skal du bruge stamfkt.:
[(-2/3)x^3-x^2+14x] fra x0 til x1 (1)
og
[(1/3)x^3+(1/2)x^2+8x] fra x0 til x1 (2)
Arealet kan så findes ved F(x)-G(x), Dvs. (1)-(2)
Du er dog nødt til at finde ud af, hvordan de er afgrænsede. Det må stå i opgaveformuleringen.
Man kan jo ikke beregne arealet af noget, der bare fortsætter i uendeligheder...
Nu har jeg ikke lige min lommeregner, så kan ikke se om de skærer hinanden og vil ikke til at sætte dem lig hinanden og bestemme x. Men Det er enten dét eller også kan du læse i opgaveformuleringen, hvor grænserne er placeret.
For så at finde arealet mellem dem skal du bruge stamfkt.:
[(-2/3)x^3-x^2+14x] fra x0 til x1 (1)
og
[(1/3)x^3+(1/2)x^2+8x] fra x0 til x1 (2)
Arealet kan så findes ved F(x)-G(x), Dvs. (1)-(2)
Du er dog nødt til at finde ud af, hvordan de er afgrænsede. Det må stå i opgaveformuleringen.
Man kan jo ikke beregne arealet af noget, der bare fortsætter i uendeligheder...
Nu har jeg ikke lige min lommeregner, så kan ikke se om de skærer hinanden og vil ikke til at sætte dem lig hinanden og bestemme x. Men Det er enten dét eller også kan du læse i opgaveformuleringen, hvor grænserne er placeret.
Skriv et svar til: Areal 1
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
