Matematik
finde stamfunktion
26. maj 2007 af
uhanse (Slettet)
Hej jeg har brug for lidt hjælp her.
jeg har en funktion f(x)= 2x-3
her skal jeg bestemme en stamfunktion til f. den er så
F(x)= x^2-3x
men derefter skal jeg bestemme den stamfunktion F, hvor førsteaksen er tangent til grafen for F
Hvad gør jeg her?
på forhånd tak
jeg har en funktion f(x)= 2x-3
her skal jeg bestemme en stamfunktion til f. den er så
F(x)= x^2-3x
men derefter skal jeg bestemme den stamfunktion F, hvor førsteaksen er tangent til grafen for F
Hvad gør jeg her?
på forhånd tak
Svar #1
26. maj 2007 af eightx2 (Slettet)
Husk den arbitrære konstant i stamfunktionen.
F(x)=x^2-3x+k
Det eneste sted hvor en parabel har en vandret tangent er i dens toppunkt. y-koordinaten i toppunktet er givet ved -d/(4a). Den skal give 0, da det er x-aksen der skal være tangenten.
F(x)=x^2-3x+k
Det eneste sted hvor en parabel har en vandret tangent er i dens toppunkt. y-koordinaten i toppunktet er givet ved -d/(4a). Den skal give 0, da det er x-aksen der skal være tangenten.
Svar #2
26. maj 2007 af eightx2 (Slettet)
Du kan også gøre det ved at du ved, at hvor F'(x)=f(x) er 0, har F(x) en vandret tangent.
Svar #4
26. maj 2007 af uhanse (Slettet)
Jeg prøver lige igen.
hvordan kanjeg bestemme stamfunktion F udenfra y top. Jeg har fået y=1,25 hvor x =0
Vil det så sige at stamfunktionen endlig er det samme man bruger el....
hvordan kanjeg bestemme stamfunktion F udenfra y top. Jeg har fået y=1,25 hvor x =0
Vil det så sige at stamfunktionen endlig er det samme man bruger el....
Skriv et svar til: finde stamfunktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
