Matematik

vinkelrette linjer?

26. maj 2007 af hoppus (Slettet)
jeg er i tvil om opg d i nedenstående link.

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer04/2004-8-5-UD.pdf?menuid=150560

jeg har isoleret og fundet S=-4, og så har jeg sat ind i parameterfermstillingen for m, og her får jeg:

Y=-2 og X=6

men hvordan finder jeg ud af om m og l er vinkeltrette??

Svar #1
26. maj 2007 af hoppus (Slettet)

og hvis i ved hvordan man løser det sidste af opgave d ville det også være rart med lidt hjælp der.

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2007 af Jargal (Slettet)

normal vektor af l og retningsvektor af m skal være parallelle
det(n, r)=0

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2007 af Jargal (Slettet)

det sidste:
retningsvektor af m lav om til normal vektor
og brug formlen
a(x-x0)+b(y-yo)=0

Svar #4
26. maj 2007 af hoppus (Slettet)

skal jeg bruge P som x0 og y0?

og kan det passe at jeg får dem til ike at være vinkelrette i den første?

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. maj 2007 af Jargal (Slettet)

ja og ja :-)

Svar #6
26. maj 2007 af hoppus (Slettet)

godt nok ;)

Skriv et svar til: vinkelrette linjer?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.