Matematik
Vinkel mellem vektorer
26. maj 2007 af
pdebes (Slettet)
a og b er vektorer
Der står i min bog, at vinklen fra a til b er lig med vinklen fra b til a. fordi at cos(v)=cos(-v).
Har prøvet at tegne det men kan ikke får det til at passe. Er der nogle der ved hvor der ligger en tegning af det på nette, eller en der kan prøve at forklare mig det.
Det ville gøre mig meget glad.
Der står i min bog, at vinklen fra a til b er lig med vinklen fra b til a. fordi at cos(v)=cos(-v).
Har prøvet at tegne det men kan ikke får det til at passe. Er der nogle der ved hvor der ligger en tegning af det på nette, eller en der kan prøve at forklare mig det.
Det ville gøre mig meget glad.
Svar #1
26. maj 2007 af peter lind
Jeg kan heller ikke få det til at passe. Normalt regner man med fortegn så det er positiv imod urets retning. Gør man det er de numerisk lige store; men har modsat fortegn. Regner man ikke med fortegn er de lige store. Jeg kan ikke se, at det har noget som helst med cosinus funktionen at gøre.
Har du eventuel udeladt noget fordi du ikke fandt det relevant ?
Har du eventuel udeladt noget fordi du ikke fandt det relevant ?
Svar #3
26. maj 2007 af pdebes (Slettet)
Der står noget om at v tilhøre [0;180] og at der ikke regnes med fortegn.
Svar #4
26. maj 2007 af pdebes (Slettet)
@mathon
det er ikke cos(v)=cos(-v) jeg ikke forstår, men at vinklen fra b til a er lig med vinklen fra a til b. og at den er det på grund af at cos(v)=cos(-v).
det er ikke cos(v)=cos(-v) jeg ikke forstår, men at vinklen fra b til a er lig med vinklen fra a til b. og at den er det på grund af at cos(v)=cos(-v).
Skriv et svar til: Vinkel mellem vektorer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
