Matematik

sandsynlighed

27. maj 2007 af omallycat (Slettet)
hvordan løses opgave g) http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/vinter04/2004-8-2V-UD.pdf ?

er det noget med at summen af sands. skal give 1 ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Ja. p=½.

Svar #2
27. maj 2007 af omallycat (Slettet)

hvordan fandt du ud af det?

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Løste ligningen
3/4 = p + p².

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. maj 2007 af Duffy

Summen af sandsynlighederne skal give 1:

Dvs

1/12 + 1/6 + p + p^2 = 1

<=>

3/12 + p(1+p) = 1

<=>

1/4 + p(1+p) = 1

<=>

p + p^2 - 3/4

<=>

p E {-3/2, 1/2}


Hvoraf løsningen -3/2 ekskluderes, da p skal være større end nul.

Altså

p = ½

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. maj 2007 af Duffy

Hov! Der skulle have stået

p + p^2 - 3/4 = 0

Skriv et svar til: sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.