Matematik

Bevis a og b

27. maj 2007 af camilla9863 (Slettet)
Skal op i mundtlig mat næste uge og vil selvfølgelig gerne have beviser med for de forskellige sammenhænges a og b.

Vil en prøve at vise mig bevis for a og b i lineær sammenhænge, forstår ikke hvad der sker fra led til led i processen.

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Det kan bevises på flere måder. Beviset afhænger måske også af hvordan du har defineret en lineær funktion.

Svar #2
27. maj 2007 af camilla9863 (Slettet)

y = ax + b

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Så har du to ligninger med to ubekendte
y1=ax1+b og y2=ax2+b ?

Du trækker den venstre ligning fra den højre (hvorfor må du det?):

y2-y1 = ax2+b-(ax1+b) <=>
y2-y1 = ax2+b-ax1-b <=>
y2-y1 = ax2-ax1 <=>
y2-y1 = a(x2-x1) <=>
(y2-y2)/(x2-x1) = a.

Svar #4
27. maj 2007 af camilla9863 (Slettet)

Fordi der + i ligningen. Havde det været eksponentiel eller potens skulle jeg vel så dividere dem? men forstår ikke hvorfor man sætter de 2 ligninger overfor hinanden eller sammen eller hva man nu siger.

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Du trækker ligningerne fra hinanden for at få b til at "gå væk".

Du må gøre det fordi i ligningen til højre trækker man det samme fra på begge sider af ligningen. Du trækker y1 fra på venstre side og du trækker zx1+b fra på højre side. Da y1=ax1+b har du trukket det samme fra på begge sider.

Svar #6
27. maj 2007 af camilla9863 (Slettet)

Okay tak.
Kan du fortælle hvad jeg skal svare når der står i et eksamensspørgsmål, at jeg skal gøre rede for hvilke egenskaber potensfunktion har og hvordan grafen ser ud..? er det bare at det er en ret linje på dobbelt log-papir mon.

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Ja, det er en gange-gange vækst eller procent-procent vækst.

Svar #8
27. maj 2007 af camilla9863 (Slettet)

Forstod jeg ikke helt??

Brugbart svar (0)

Svar #9
27. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Når vokser med en fast procent vil y vokse med en fast procent.

Skriv et svar til: Bevis a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.