Matematik
vektor
27. maj 2007 af
hoppus (Slettet)
Jeg har et problem i Opg 3 (se link) hvor man skal finde længden af projektionen af vektor b på vektor a. jeg kan ikke finde koordinaterne til vektorene...jeg har fundet ud af at skalarproduktet = 0,5....
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer03/2003-8-1-MED.pdf
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer03/2003-8-1-MED.pdf
Svar #2
27. maj 2007 af M.G (Slettet)
(ta+b)prikket med (a)= 0
-(ensbetydende med)
(a)prik(b)+t*længden af (a) i anden = 0
-
(a)prik(b)=-t*længden af (a) i anden
-
-( ((a)prik(b)) / (længden af (a) i anden)= t
-(ensbetydende med)
(a)prik(b)+t*længden af (a) i anden = 0
-
(a)prik(b)=-t*længden af (a) i anden
-
-( ((a)prik(b)) / (længden af (a) i anden)= t
Svar #6
27. maj 2007 af ibibib (Slettet)
Ja, det skrev jeg i #1.
Du kender vel formlen:
a(på b) = a·b/|b|²·b
Heraf følger at
|a(på b)| = |a·b/|b|²·b| = a·b/|b|
Du kender vel formlen:
a(på b) = a·b/|b|²·b
Heraf følger at
|a(på b)| = |a·b/|b|²·b| = a·b/|b|
Svar #7
27. maj 2007 af Sahar (Slettet)
Du beregner skalarprodukt forkert. Du skal bruge formlen længden af vektor a gange med længden af vektor b gange cos(60). Dette skal deles med længden af a i anden og så gange med vektor a.
Skriv et svar til: vektor
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
