Matematik

x*exp(2x)

27. maj 2007 af Højriis (Slettet)
Jeg vil bare gerne vide hvordan man fandt en stamfunktion til dette udtryk

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2007 af sigmund (Slettet)

Brug partiel integration.

Svar #2
27. maj 2007 af Højriis (Slettet)

har jeg prøvet men synes ikke jeg kan få den til at gå op, da jeg har mathcad og har fundet resultatet der :S og da det er en prøve uden hj. bliver jeg nødt til at finde den unden jo:/

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2007 af kraka (Slettet)

Hmm i prøver uden hjælpemidler skal du ikke kunne partiel integration.

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. maj 2007 af mathon


se
http://peecee.dk/index.php?id=48391



Brugbart svar (0)

Svar #5
27. maj 2007 af allan_sim

#0.
Hvad bliver du præcist spurgt om?

Svar #6
27. maj 2007 af Højriis (Slettet)

gør rede for at funktionen
f(x)= x(exp(2x)+exp(x)

er en løsning til differentialligningen
dy/dx = y(1+1/x)+x*exp(2x)

Svar #7
27. maj 2007 af Højriis (Slettet)

gør rede for at funktionen
f(x)= x(exp(2x)+exp(x)

er en løsning til differentialligningen
dy/dx = y(1+1/x)+x*exp(2x)

Brugbart svar (0)

Svar #8
27. maj 2007 af frodo (Slettet)

så er det ikke værre end at du skal indsætte funktionen i ligningen, og se at det passer (forhåbentligt)

Svar #9
27. maj 2007 af Højriis (Slettet)

jamen det har jeg sørme gjort så får jeg udtrykket.

x*exp(2x)+x*exp(x)+exp(2x)+exp(x)+x*exp(2x)

hvilket egentlig er meget nemt. Kan bare ikke komme videre, da jeg ikke kan finde en stamfunktion til

x*exp(2x) -> da det er uden hj.

Brugbart svar (0)

Svar #10
27. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Du har da ikke brug for at finde stamfunktioner, når du indsætter i differentialligningen.

Svar #11
27. maj 2007 af Højriis (Slettet)

jamen det blev jeg så klogere af :S

Brugbart svar (0)

Svar #12
28. maj 2007 af allan_sim

#11.
På højresiden indsætter du funktionen f(x) i stedet for y. På venstresiden indsætter du f'(x) i stedet for dy/dx. Hvis det giver samme resultat på begge sider, så er f en løsning.

Svar #13
28. maj 2007 af Højriis (Slettet)

Oki - men det problemet er! er sådan set at jeg kan ikke forstå hvordan f(x) = x*exp(2x) kan blive til
f'(x) = 1/2 x * exp(2x) - 1/4 exp(2x)?

det kan jeg virkelig ikke se :S

Skriv et svar til: x*exp(2x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.