Matematik
diff.ligninger
27. maj 2007 af
The nørd (Slettet)
I en model for indsivning af vand i brønden antages det, at vandhæjden h (målt i meter) som funktion af tiden t, (målt i døgn)= er en løsning til diff. ligningen
dy/dt= 0,018y(10-y)
Det oplyses, at vandhøjden i brønden til tiden t=0 er 0,5m (en oplysning som skal bruges til en af de senere opgaver)
men så står der bestem den hastighed, som vandhøjden i brønden ændrer sig med, når vandhøjden i brønden er 5 m
mit spørgsmål er, hvordan gør man det? skal man bare sætte 5 ind på y's plads i diff. ligningen?
dy/dt= 0,018y(10-y)
Det oplyses, at vandhøjden i brønden til tiden t=0 er 0,5m (en oplysning som skal bruges til en af de senere opgaver)
men så står der bestem den hastighed, som vandhøjden i brønden ændrer sig med, når vandhøjden i brønden er 5 m
mit spørgsmål er, hvordan gør man det? skal man bare sætte 5 ind på y's plads i diff. ligningen?
Skriv et svar til: diff.ligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
