Matematik
Logaritmefunktioner og eksponentielle ligninger.
27. maj 2007 af
g-star-raw89 (Slettet)
Jeg har en del af et eksamenspørgsmål der lyder:
Forklar, hvordan eksponentielle ligninger kan løses ved hjælp af logaritmefunktioner.
jef kan godt se at det virker og kan sagtens regne med det, men jeg ved ikke HVORFOR det er som det er.
Forklar, hvordan eksponentielle ligninger kan løses ved hjælp af logaritmefunktioner.
jef kan godt se at det virker og kan sagtens regne med det, men jeg ved ikke HVORFOR det er som det er.
Svar #1
27. maj 2007 af ibibib (Slettet)
Det skyldes en regneregel for logaritme-funktionen
log(a^x) = x·log(a).
Måske skal du bevise den? Hvilket niveau er du på?
log(a^x) = x·log(a).
Måske skal du bevise den? Hvilket niveau er du på?
Svar #2
27. maj 2007 af g-star-raw89 (Slettet)
Jeg har bevist alle 3 logaritemeregler. det er ikke problemet.
Spørgsmålet er hvorfor man kan læse eksponentielle ligninger ved hjælp af logaritmefunktioner. Hvad er det som gør at dette kan lade sig gøre-
jeg er 1 års elev omed matematik på a niveau.
Spørgsmålet er hvorfor man kan læse eksponentielle ligninger ved hjælp af logaritmefunktioner. Hvad er det som gør at dette kan lade sig gøre-
jeg er 1 års elev omed matematik på a niveau.
Svar #3
27. maj 2007 af mathon
y = b*a^x
ln(y) = ln(b) + ln(a)*x
ln(y)-ln(b) = ln(a)*x
x = [ln(y)-ln(b)]/ln(a)
...man får eksponenten "gjort til" faktor, så den beregningsmæssigt bli'r langt mere håndterbar...
Skriv et svar til: Logaritmefunktioner og eksponentielle ligninger.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
