Matematik
Differentielligning..
27. maj 2007 af
Sahar (Slettet)
Jeg skal bestemme til differentialligningen y´´= -4 den løsning f, der opfylder at f(0) =2 og f (pi/4)= 3.
Jeg har prøvet at løse opgaven.
y= c1cos2x + c2sin2x
f(0) = 2
c1cos2*0 + c2sin2*0
c1=2
f´(x)= 2cosx + 2sin2x
Så ved jeg ikke hvad jeg skal gøre.
Håber i vil hjælpe.
Jeg har prøvet at løse opgaven.
y= c1cos2x + c2sin2x
f(0) = 2
c1cos2*0 + c2sin2*0
c1=2
f´(x)= 2cosx + 2sin2x
Så ved jeg ikke hvad jeg skal gøre.
Håber i vil hjælpe.
Svar #1
27. maj 2007 af eightx2 (Slettet)
Du mener vel y''=-4y
Du skal ikke differentiere her. Bare gør som du først har gjort. Brug f(pi/4)=3 i f(x)=2cos(2x)+c2sin(2x), så får du en værdi for c2.
Du skal ikke differentiere her. Bare gør som du først har gjort. Brug f(pi/4)=3 i f(x)=2cos(2x)+c2sin(2x), så får du en værdi for c2.
Svar #2
27. maj 2007 af Madsst (Slettet)
Uanset om ligning er y''=-4 eller y''=-4y er løsningen ikke den du har opskrevet. Det skrev jeg også til dig i dit sidste indlæg. Hvordan prøver du at løse ligningen? Du gør noget forkert...
Skriv et svar til: Differentielligning..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
