Matematik

Projektion i rummet

28. maj 2007 af Cristiano (Slettet)
Jeg har en opgave, hvor der er givet tre punkter:

A(1,-3.2)
B(4,-3,1)
C(4,5,-3)

Jeg skal udregne AB's projektion på AC.

Jeg har tænkt følgende..

OA + AB = OB <=> AB = OB-AB
AB = (3,0,-1)

OA + AC = OC <=> AC = OC-OA
AC = (3,8,-5)

Så har jeg sagt:

((AB*AC)/(|AC|^2))*AC = (0.122, 0.327, -0.204)

Mit problem er, at facit er (2.30, -1.73, 0.58)

Jeg kan virkelig ikke se, hvor jeg går galt..:(

Jeg har skrevet alle opgavens oplysninger ned - håber nogle kan hjælpe mig :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2007 af Esbenps

Sikker på, du har skrevet facit og alle informationerne korrekt af?

Svar #2
28. maj 2007 af Cristiano (Slettet)

Jeps, jeg har lige tjekket, og det hele står rigtigt, jeg kan virkelig ikke forstå, at svaret afviger på den måde..

Kan du se, om opgaven er løst rigtigt? Altså om fremgangsmåden er korrekt..

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. maj 2007 af Esbenps

Jeg får et helt tredje resultat, som ikke stemmer overens med hverken dit eller facit. Så nej, jeg må melde pas her...

Svar #4
28. maj 2007 af Cristiano (Slettet)

OK, det var ærgerligt ..:( - Men tak for hjælpen :)

Er der nogen, der er fresh på lige at tage et kig på den og sige, om de kan få det til at passe og evt. hvad jeg har gjort forkert?

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Du laver en fejl. Da du ikke har skrevet mellemregningerne kan jeg ikke sige hvor.

AB·AC/|AC|^2 = 14/98 = 1/7.

Der er en fejl i facitlisten eller i opgaven...

Svar #6
28. maj 2007 af Cristiano (Slettet)

#5
Hvilke mellemregninger skal jeg da lave? Jeg har jo fundet AB og AC og sat dem ind i formlen, er der andet, jeg skulle have gjort?

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. maj 2007 af Esbenps

#5
Tak :-) Jeg får det samme som dig! Måske har jeg alligevel ikke glemt alt matematik endnu...

Brugbart svar (0)

Svar #8
29. maj 2007 af ibibib (Slettet)

#6 Du kunne have skrevet som i #5.

Skriv et svar til: Projektion i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.