Matematik

potensfunktion - lommeregner

28. maj 2007 af omallycat (Slettet)
Hvis der i en opgave om potensfunktion står "benyt funktionen til at bestemme vægten når længden er 80"

Betyder det så at jeg skal bruge min lommeregner til at finde vægten for længden 80? hvis ja hvordan gør man det så?

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2007 af trice (Slettet)

Du har garanteret fået oplyst en række tal i såkaldt "sildeben"?? Jeg vil mene, at du skal lave regression på disse tal med "powerreg", som er potensfunktion på lommeregneren, finde en forskrift, og derefeter sætte 80 ind på x's plads!

Svar #2
28. maj 2007 af omallycat (Slettet)

ja jeg har et sildeben. og jeg har brugt PwrReg til at bestemme a og b. Så nu skal jeg bare sætte x=80 og så løse ligningen?

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. maj 2007 af peberdelfinen (Slettet)

Hvis grafen viser vægten som en funktion af længden, ville jeg som du selv siger sætte 80 ind på x´s plads...

Svar #4
28. maj 2007 af omallycat (Slettet)

hvordan ved man om grafen viser vægten som funktion af længden og ikke længden som funktion af vægten ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. maj 2007 af peberdelfinen (Slettet)

Hvis du har længden ad x-aksen og vægten ad y-aksen, viser den vægten som en funktion af længden. Samtidig er det altså også det mest logiske hvis du prøver at tænke over ordene...

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. maj 2007 af ibibib (Slettet)

#4 Læs i opgaven.

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. maj 2007 af mathon


y = b*x^a

1) hvis y er vægten og x længden, er det lige ud ad landevejen

2) hvis y er længden og x vægten, har du

x = (y/b)^(1/a)

Svar #8
28. maj 2007 af omallycat (Slettet)

tak det var lige de oplysninger jeg manglede :)

Skriv et svar til: potensfunktion - lommeregner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.