Matematik
Vektorer og omdrejningslegeme
28. maj 2007 af
nadjaingemann (Slettet)
Hej. Jeg sidder og laver nogle opgaver til forberedelse til skriftlig eksamen i morgen.
1)
I et koordinatsystem er givet 2 punkter A og B.
Punktet A har koordinatsættet (2,-1) og vektor AB (med pil over) =(3,7).
Beregn koordinatsættet til punktet B.
Hvordan gør man det?
2)
Så har jeg et spørgsmål ang. omdrejningslegeme. Jeg ved godt hvad man skal gøre, jeg kan bare ikke finde ud af det, så håber der er nogen der kan hjælpe med et eksempel.
f(x)=x-2*kvadratrod(x), x>=0
Beregn ved hjælp af stamfunktioner rumfanget af det omdrejningslegeme, der fremkommer når M drejes 360 grader omkring 1. aksen.
Håber der er nogle der kan hjælpe mig.. :D
1)
I et koordinatsystem er givet 2 punkter A og B.
Punktet A har koordinatsættet (2,-1) og vektor AB (med pil over) =(3,7).
Beregn koordinatsættet til punktet B.
Hvordan gør man det?
2)
Så har jeg et spørgsmål ang. omdrejningslegeme. Jeg ved godt hvad man skal gøre, jeg kan bare ikke finde ud af det, så håber der er nogen der kan hjælpe med et eksempel.
f(x)=x-2*kvadratrod(x), x>=0
Beregn ved hjælp af stamfunktioner rumfanget af det omdrejningslegeme, der fremkommer når M drejes 360 grader omkring 1. aksen.
Håber der er nogle der kan hjælpe mig.. :D
Svar #1
28. maj 2007 af Romulus (Slettet)
1)
Du har A = (2,-1) og AB = (3,7)
AB er netop = med B-A:
Derfor kan du stille følgende ligninger op.
(x-2) = 3
(y-(-1)) = 7
Hvor x og y er B's koordinater..
Du har A = (2,-1) og AB = (3,7)
AB er netop = med B-A:
Derfor kan du stille følgende ligninger op.
(x-2) = 3
(y-(-1)) = 7
Hvor x og y er B's koordinater..
Svar #2
28. maj 2007 af nadjaingemann (Slettet)
NÅ okay.. også skal jeg bare isolere.. det er jo let nok.. mange tak.. men ved du noget om den sidste? :S
Svar #3
28. maj 2007 af peter lind
Det lyder da som noget af en modsætning, når du skriver, at du godt ved hvafd man skal gøre og ikke samtidig ikke kan finde ud af det.
Formlen for rumfanget af et omdrejningslegeme er
V = pi*int f(x)^2) dx
Du skal altså kvadrerer f og derefter udregne integralet. Den nedre grænse er 0; men jeg kan ikke af dine oplysninger se hvad den øvre grænse er.
Formlen for rumfanget af et omdrejningslegeme er
V = pi*int f(x)^2) dx
Du skal altså kvadrerer f og derefter udregne integralet. Den nedre grænse er 0; men jeg kan ikke af dine oplysninger se hvad den øvre grænse er.
Skriv et svar til: Vektorer og omdrejningslegeme
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
