Matematik
Stamfunktion + tangent
28. maj 2007 af
Aurora (Slettet)
Hej allesammen.
Sidder også lige og terper lidt til i morgen, og så faldt jeg over en opgave uden hjælpemidler som jeg ikke helt kan gennemskue... Jeg har en funktion f og ligningen for en linje m, og opgaven lyder: Bestem til f den stamfunktion F, hvis graf har linjen m som tangent.
Kan ikk helt hitte rede i den, kan nogen hjælpe?
Sidder også lige og terper lidt til i morgen, og så faldt jeg over en opgave uden hjælpemidler som jeg ikke helt kan gennemskue... Jeg har en funktion f og ligningen for en linje m, og opgaven lyder: Bestem til f den stamfunktion F, hvis graf har linjen m som tangent.
Kan ikk helt hitte rede i den, kan nogen hjælpe?
Svar #2
28. maj 2007 af Benjamin. (Slettet)
Hvad må der gælde om F´ = f i forhold til hældningen til linjen m?
Svar #3
28. maj 2007 af uksomi (Slettet)
Du skal jo finde f(x) er F(x)'s hældningskoorficient, da F(x)=Sf(x)dx<-> f(x)=F'(x) der oplyses at linjen gennem m er tangent til F, så hvis du kender m's hældningskoorficient kan du bestemme førstekoordinaten som F går igennem ved at sætte m's hældningskoorficient til at være lig med f(x). Du kan du integrere f(x) du får at F1(x)=F(x)+k, får at kunne beregne k skal du kende de røringspunkter som F og m har. Du kender allerede førstekoordinaten og kan bestemme andenkoordinaten F(x0) ved at indsætte førstekoordinaten i m. Derefter kan du indsætte og isolerer og du har fundet f's stamfunktion, som har m som tangent
Skriv et svar til: Stamfunktion + tangent
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
