Kemi

Fældningstitrering

28. maj 2007 af mustafaali (Slettet)
Hej.

Jeg har lavet et forsøg hvor jeg skal bestemme chloridindholdet ved hjælp af fældningstitrering.

Jeg skal beregne mod chlorid i det anvendte volumen vandprøve, mol/L chlorid i vandprøve, g/L chlorid i vandprøve og masse% idet densiteten sættes til 1,00 g/mL.

Der blev brugt 5mL vandprøve i mit forsøg og 1mL indicator. Jeg aflæste 20.45 mL sølvnitrat derefter.

Er der nogen der kan hjælpe mig på vej?

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2007 af Christinana (Slettet)

Øh, kender du ikke koncentrationen af sølvnitraten og indikatoren?
Og hvilken indikator brugte I?

Svar #2
28. maj 2007 af mustafaali (Slettet)

hov...

0,100 M AgNO3 og Dichlorflourescein indicator (HSP)

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. maj 2007 af Christinana (Slettet)

Ok.

Opskriv reaktionskema mellem NaCl (aq) og AgNO3 (aq).
Udregn stofmængde af Ag+.
Se på forholdet mellem Cl- og Ag+ i reaktionsskemaet for at bestemme n(Cl-).
Udregn c(Cl-), da du kender V.
Udregn m(Cl-), da du kender M.
Divider m(Cl-) med m(vandprøve) og gang med 100%.

Du skal bruge:
m = M*n
c = n/V
densitet = m/V


Svar #4
28. maj 2007 af mustafaali (Slettet)

Skal lige høre om det her er rigtigt:

Cl-(aq) + Ag+(aq) -> AgCl(s)

og så skal jeg bruge n = m/M for at finde stofmængden af Ag+?

jeg er temlig lost :(

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. maj 2007 af Christinana (Slettet)

Dit reaktionsskema er rigtigt. Du skal bruge c = n/V <=> V = n/c, da du kender c = 0,100 M og V = 20,45 mL. Husk at omregne til liter! :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. maj 2007 af Christinana (Slettet)

Bliver nødt til at gå nu, håber du finder ud af det! :)

Svar #7
28. maj 2007 af mustafaali (Slettet)

Så må det blive:

c = n/V <=> n = c*V = 0,100 M * 0,02045 L = 0,002045 mol ?

Jeg er ikke helt med på hvordan jeg kan se på forholdet mellem Cl- og Ag+ i reaktionsskemaet? Kunne vel ikke få dig til at forklare lidt yderligere?

Er det fordi forholdet er 1:1?

Svar #8
28. maj 2007 af mustafaali (Slettet)

Øv :(

Brugbart svar (0)

Svar #9
28. maj 2007 af sapiens (Slettet)

Ag+ + Cl- -> AgCl

du bruger een Ag+ og een Cl- til at danne een AgCl. Dvs. n(Cl-) = n(Ag+).

Svar #10
28. maj 2007 af mustafaali (Slettet)

Tak sapiens

Svar #11
28. maj 2007 af mustafaali (Slettet)

Tak for hjælpen Christinana, så må jeg se om jeg kan finde ud af resten.

Svar #12
28. maj 2007 af mustafaali (Slettet)

Nogen der kan hjælpe mig med M(Cl-), er det så bare 35,4527?

Brugbart svar (0)

Svar #13
28. maj 2007 af Christinana (Slettet)

Ja, 35,4527 g/mol :)

Skriv et svar til: Fældningstitrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.