Matematik
Rumgeometri
28. maj 2007 af
Cristiano (Slettet)
To linjer l og m er givet ved parameterfremstillingerne:
l: (x,y,z) = (1,5,3) + t*(1,-2,1)
m: (x,y,z) = (8,3,0) + s*(3,0,-2)
Disse linjer skærer i et punkt A, og det har jeg fundet.
A = (2,3,4)
Nu skal jeg bestemme en parameterfremstilling for den linje, der går gennem A og er vinkelret på både l og m.
Men hvordan gør jeg det? Jeg ved, at jeg har punktet A, men hvordan finder jeg retningsvektoren? Skal jeg tage krydsproduktet af de to retningsvektorer for l og m?
På forhånd mange tak :P
l: (x,y,z) = (1,5,3) + t*(1,-2,1)
m: (x,y,z) = (8,3,0) + s*(3,0,-2)
Disse linjer skærer i et punkt A, og det har jeg fundet.
A = (2,3,4)
Nu skal jeg bestemme en parameterfremstilling for den linje, der går gennem A og er vinkelret på både l og m.
Men hvordan gør jeg det? Jeg ved, at jeg har punktet A, men hvordan finder jeg retningsvektoren? Skal jeg tage krydsproduktet af de to retningsvektorer for l og m?
På forhånd mange tak :P
Svar #1
28. maj 2007 af Peter_F (Slettet)
Præcis som du siger, skal du tage krydsproduktet af de to vektorer. Så kommer din nye (retnings)vektor til at stå vinkelt på begge.
Du kender punktet A som linjen går igennem, så når du har fundet krydsproduktet kan du opskrive din paramterfremstilling.
Du kender punktet A som linjen går igennem, så når du har fundet krydsproduktet kan du opskrive din paramterfremstilling.
Skriv et svar til: Rumgeometri
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
