Matematik
binomialfordelt stokastisk variabel
28. maj 2007 af
Laotse (Slettet)
Hej, håber nogen kan hjælpe mig med følgende opgave:
en stokastisk variabel X har flg. sandsynlighedsfordeling:
t: 0,1,2,3
P(X=t): 0,1 , 0,3 , 0,5 , 0,1
middelværdi:1,6
spredning: 0,8
1) en binomialfordelt stokastisk variabel Y med sandsynlighedsparameter p antager samme værdier som X og har samme middelværdi som X. bestem p.
ville selv gøre følgende, men er gået lidt i stå:
da middelværdien er den samme må n*p=1,6 og Var(X) = 1,6*(1-p)
men hvordan får jeg isoleret p?
2) En anden binomialfordelt stokastisk variabel Z antager samme værdier som X og har samme spredning som X. bestem de mulige værdier af sandsynlighedsparameteren for Z.
mvh Laotse
en stokastisk variabel X har flg. sandsynlighedsfordeling:
t: 0,1,2,3
P(X=t): 0,1 , 0,3 , 0,5 , 0,1
middelværdi:1,6
spredning: 0,8
1) en binomialfordelt stokastisk variabel Y med sandsynlighedsparameter p antager samme værdier som X og har samme middelværdi som X. bestem p.
ville selv gøre følgende, men er gået lidt i stå:
da middelværdien er den samme må n*p=1,6 og Var(X) = 1,6*(1-p)
men hvordan får jeg isoleret p?
2) En anden binomialfordelt stokastisk variabel Z antager samme værdier som X og har samme spredning som X. bestem de mulige værdier af sandsynlighedsparameteren for Z.
mvh Laotse
Svar #1
28. maj 2007 af peter lind
Hvis variablen antager samme værdier som X, må det betyde at n=4.
I sørgsmål 1 skal du så benytte middelværdien til at bestemme p, i spørgsmål 2 skal du benytte variansen
I sørgsmål 1 skal du så benytte middelværdien til at bestemme p, i spørgsmål 2 skal du benytte variansen
Svar #2
28. maj 2007 af Laotse (Slettet)
men hvordan finder jeg ud af at n=4. Kan ikke lige umiddelbart læse det ud fra tallene.. ?
Svar #3
28. maj 2007 af peter lind
Der er 4 mulige udfald, hvilken betyder at n = 3. Jeg glemte desværre muligheden 0 gunstige udfald. Undskyld.
Skriv et svar til: binomialfordelt stokastisk variabel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
