Generelt

Et godt gennemsnit?

28. maj 2007 af McMaster (Slettet)
Ja, hvad er et rigtig godt gennemsnit når man bliver student? Både set med danske briller og internationale?

Hvor meget snakker vi fx om, at der skal til for at man ca. befinder sig mellem landets 5% bedste snit.

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2007 af stresset (Slettet)

jeg vil skyde på 10,2 ca. ..bare et umiddelbart bud

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. maj 2007 af -Zeta- (Slettet)

Jeg mener, at have set sådan en fordeling, nogenlunde således:

11 = 2%
10 = 5%
9 = 10%
8 = 20%
7 = 30%
6 = 20%
5 = 10%
03 = 5%
00 = 2%

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. maj 2007 af -Zeta- (Slettet)

#2.
Nah, det giver jo ikke engang 100%. Den fordeling jeg så var uden "dumpekarakterene" 5, 03 og 00.

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. maj 2007 af Christinana (Slettet)

Det er et sjovt spørgsmål... Jeg vil tro vi skal over 10,2. Hvad med 10,5 - 10,75? Det er med den gamle skala.

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. maj 2007 af Hoys (Slettet)

Det kommer selvfølgelig an på personens intellektuelle muligheder og om personen har, men vil sige ca. 9,5 og derop.

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. maj 2007 af Hoys (Slettet)

# 5 - Hov, blev sgu lidt for ivrig.

Det kommer selvfølgelig an på personens intellektuelle muligheder og om personen har UDNYTTET DEM, men vil sige ca. 9,5 og derop.

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. maj 2007 af Christinana (Slettet)

#5
Jeg synes 9,5 er alt for lavt sat. Så må min klasse virkelig være genier! :)
Mener du, at der _højst_ er 5% af alle gymnasieelever, der har over 9,5?
Jeg vil nom nærmere sige 15%... og det er måske endda lavt sat.
Tænk på at det samlede gennemsnit normalt ligger lidt over 8!

Brugbart svar (0)

Svar #8
28. maj 2007 af Waterhouse (Slettet)

Omvendt tror jeg også det er for højt sat, at 2% af en årgang har et snit over 11...

Brugbart svar (0)

Svar #9
28. maj 2007 af Christinana (Slettet)

Enig med #8. Der er nok 10 gange så mange, der har gennemsnit fra 10 - 11 i forhold til dem, der har fra 11-13!

Brugbart svar (0)

Svar #10
29. maj 2007 af Hoys (Slettet)

# 7 - Nej, mit indlæg går på den første del af hans spørgsmål, altså hvad et godt snit er - svarede ikke på den anden del (;

Brugbart svar (0)

Svar #11
30. maj 2007 af Christinana (Slettet)

#10 OK, det giver også mere mening!

Svar #12
30. maj 2007 af McMaster (Slettet)

Så man skal altså helt op over 10,4-5 for at være blandt landets 5% bedste snit? Det lyder af meget. Jeg kender ingen med så højt et snit.

Brugbart svar (0)

Svar #13
30. maj 2007 af FredeW (Slettet)

Jeg havde sidste år en forelæser i statistik, der brugte karaktergennemsnitsfordelingen på landsplan som eksempel på en normalfordeling. Ifølge de tal, han brugte, var gennemsnittet 8,3 og standardafvigelsen 0,94.

Hvor han havde tallene fra, skal jeg dog ikke kunne sige.

Brugbart svar (0)

Svar #14
30. maj 2007 af Hoys (Slettet)

# 12 - Enig. Jeg synes også det lyder lidt ekstremt!


# 13 - Hvad betyder det helt præcist? Standardafvigelsen?


Brugbart svar (0)

Svar #15
30. maj 2007 af Christinana (Slettet)

#12, #14
Ved nærmere eftertanke har I nok ret. Det er for højt sat. Hvad så med: 5% har over 10,0 i gennemsnit på en årgang?


(I min klasse er der tre, der har en gennemsnit på 10,7-11,1 på den nye skala, det er nok derfor mit udgangspunkt er lidt forvrænget!)

Brugbart svar (0)

Svar #16
30. maj 2007 af Waterhouse (Slettet)

Ah, på den nye skala er det sandsynligvis også anderledes, der er sikkert en del som vil kunne hive rene tocifrede karakterer hjem, mere eller mindre, og på den måde komme op omkring de 11. Mine bemærkninger var rettet mod den gamle skala.

Brugbart svar (0)

Svar #17
30. maj 2007 af Hoys (Slettet)

# 15 - Tror det lyder mere realistisk, dog er det højeste snit i min klasse 9,9 og det er ud af 28 elever, men det må jo så bare være udtryk for at vi er uintelligente ift. den danske fordeling (;

Brugbart svar (0)

Svar #18
30. maj 2007 af Christinana (Slettet)

Alle mine indlæg har også været om den gamle skala.
10,7 - 11,1 på den nye skala svarer til 10,2 - 10,6 på den gamle skala, så det er vel også en del.

Men jo, 5% som har 10,5-10,75 (gamle skala!) er aaalt for højt sat.
Jeg tror 10 er passende. 9,5 er efter min mening stadigvæk for lavt.


Hvad med i den anden ende af spektret? Hvor mange får et gennemsnit på 6,0-6,3? :)

Brugbart svar (0)

Svar #19
30. maj 2007 af Christinana (Slettet)

Vores klasse er den eneste studieretning på årgangen, der har de fornødne adgangskrav til medicin. Go figure... studieretningen er en medicinmagnet.
Jeg har såmænd et gennemsnit i det øvre middelområdet, og det er jeg ganske tilfreds med.

Svar #20
30. maj 2007 af McMaster (Slettet)

# Det ville sige, at der gennemsnitligt var minimum Én i hver klasse med et snit over 10,0?


Engang imellem har forummet besøg af diverse studerende på Oxford og andre fine universiteter, som nævner/praler med at disse steder kun optog landets 5% ypperste elever, og det kunne være interessant at vide, hvor dette snit befandt sig - hvis man nu selv skulle finde på, at tage til udlandet!

Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.