Matematik

differentialligning

28. maj 2007 af deankoger (Slettet)
Hej allesammen!!

Jeg er lidt i tvivl om denne opgave, da jeg ikke er sikker på hvordan man skal gribe opgaven an:

Gør rede for, at funktionen
f(x)=2+4x+e^2x
er løsning til differentialligningen
dy/dx =2y-8x

Hvordan skal dette gøres..

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2007 af dnadan (Slettet)

find f'(x) og indsæt dette på dy/dx's plads, indsæt f(x) på ys plads og forkort

Svar #2
28. maj 2007 af deankoger (Slettet)

jo, tak. men det giver 4=4. Det kan jo ikke passe.

f'(x)=4+2e^2x
dy/dx=f'(x)=4+2e^2x=2y-8x

Så indsætter jeg f(x)på y's plads..
4+2e^2x=4+8x+2e^2x-8x

Dette giver 4=4

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. maj 2007 af dnadan (Slettet)

Idet det er det samme på begge sider, er udsagnet hermed rigtigt!

Svar #4
28. maj 2007 af deankoger (Slettet)

mange tak!!

Jeg koger sku lidt i dag:)

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. maj 2007 af dnadan (Slettet)

Hehe bare ta' det roligt, det er jo bare en eksamen;D

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. maj 2007 af gurl (Slettet)

Jeg forstår ikke rigtigt hvorfor du indsætter f(x) på y's plads. Man kan sikkert også gøøre det på den måde men plejer altid at regne sådan ud -->

Jeg får det samme som dig dy/dx=f'(x)=4+2e^2x=2y-8x hertil.

2y=4+2e^2x+8x og for at isolere y div. jeg med 2 --> y= 2+4x+e^2x = f(x) hermed er det vist at f(x) er løsning til dy/dx

Svar #7
28. maj 2007 af deankoger (Slettet)

hej igen!!

Det er muligvis en nemmere udøvelse af opgaven, men det er blot et vurderingens spørgsmål. Jeg synes meget om din måde.. Tak for de to indslag.

Skriv et svar til: differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.